In BLOG
dutu-si-tudorica

M-am gândit mult la ce este mai important pentru mine astăzi, prin minte mi-au trecut multe aspecte, de la cele sentimentale cum ar fi fericirea veșnică până la cele materiale, cum ar fi să nu-mi lipsească niciodata banii… Ideea este că noi oamenii suntem, deși ne mai ascundem, materialiști. Altfel, de ce alergăm bezmetici prin lumea asta, dacă nu pentru bani. Am fi plecat desculți la mare, fără să ne gândim că nu avem o cazare bună și fără să căutam pe google : ”top 10 cele mai bune restaurante din Mamaia„…am fi oferit cadouri ieftine, dar cu suflet..o floare din grădina noastra, sau a vecinului, după caz, am fi folosit timpul citindu-le copiilor cărți interesante, le-am fi oferit lor timp, în loc de bani, tabletă…TIMP!

Așa că, după filtre ascunse adânc în mintea mea care pot cerne cele mai importante aspecte pentru mine, a rămas copilul…în cazul meu, copiii. Nu le ofer îndeajuns, nu simt că le-aș oferi îndeajuns…și deși iubirea mea pentru ei este necondiționată și imensă, mă trezesc uneori că în loc să le ofer din timpul meu liber,nu o fac… încerc mai apoi să îi păcălesc cu o clătită pe care le permit să și-o ungă cu ciocolată…și de ce fac asta, pentru că mă simt vinovată… pentru că simt că nu le ofer destul…timp!

Și, doamne, căt de mult merită timpul meu!

Noi părinții nu suntem perfecți, așa cum ne văd ei, și greșim. Dar esențial este să ne îndreptăm greșelile. Cred că cei mai buni profesori la  „Școala de părinți perfecți” sunt tocmai copiii noștri. Să ne așezăm, deci, în bănci, doi căte doi, și să îi ascultăm, să ciulim urechile, să facem ochișorii mari, să îi observăm. Festivitatea de absolvire a acestei școli, are loc în fiecare seara la culcare atunci când îmbrățișările mânuțelor mici îți înconjoară gâtul și parcă dintr-odată se declanșează în ochii noștri emoția reușitei de astăzi…faptul că suntem părinți buni!

0