In BLOG

Cartea „Dințișorii sunt prietenii mei” a fost primită cu mult entuziasm de copiii înscriși la Candid After School din Galați. Copiii au putut să afle povestea lui Tudorică și a modului în care acesta își îngrijește dințișorii pentru ca ei să sclipească și să aibă o sănătate excelentă.

Din carte, copiii au aflat care este ritualul corect al protejării sănătății dinților, Tudorică fiind foarte riguros în respectarea lui. Pe lângă spălatul dinților dimineața și seara, personajul cărții Alinei Diaconu, are grijă și să evite băuturile acidulate, dulciurile în exces, gustările repetate. Tudorică își iubește dințișorii ca pe prietenii lui și dorește ca aceștia să fie sănătoși și fără carii. Ține doar de el să își păstreze dințișorii așa.

 

 

 

Alina Diaconu, autoarea cărții „Dințișorii sunt prietenii mei” a dorit să le aducă micuților o întâlnire importantă cu medicul stomatolog Andreea Borș de la Dental Clinic. De la doamna doctor, copiii au aflat cu blândețe că medicul stomatolog este aliatul lor în păstrarea dinților sănătoși. Copiii au fost încântați să descopere că în cabinetul stomatologic nu există durere dacă ei sunt atenți cu igiena dentară și respectă câteva lucruri de bază: spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi și o alimentați sănătoasă, bazată mai mult pe fructe și legume crude.

Toate sfaturile bune pentru sănătatea dentară a copiilor sunt incluse în povestea lui Tudorică din cartea „Dințișorii sunt prietenii mei”, carte care ar trebui să fie nelipsită din lectura copiilor.

 

Alina Diaconu, autoarea cărții și Andreea Borș, medic stomatolog, doresc să ajungă în cât mai multe școli și grădinițe pentru a le prezenta copiilor prin povestea lui Tudorică modul prin care sănătatea dințișorilor poate fi menținută toată viața.

 

0